Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

Reggel óta folyik a betegek átmozgatása a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból az új mobilkórházba

– írja a Hirös.hu. Információik szerint eddig 43 beteget vittek át a frissen megnyitott konténerkórházba. Két autóval szállítják az igazoltan fertőzött betegeket, egy autóval pedig a fertőzésgyanús pácienseket.

Mint kiderült az, hogy nincs téliesítve az épület, nem azt jelenti, hogy nincs fűtés. Mivel a létesítmény konténerekből épült, több szerelvénye kívülről van elhelyezve. Ezek a kültéren lévő technikai berendezések nem bírnák zord időjárási körülményeket, ha nem történik meg a téliesítés.

Dr. Szepesvári Szabolcs, a Semmelweis Kórház főigazgatója nyilatkozott a lapnak.

Ma délelőtt megnyitottuk a mobil járványkórházat, amit azt tett szükségessé, hogy a kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között már nem biztosíthattuk volna megfelelő ellátásukat. Egyelőre 43 beteget szállítottuk át, jelentős részük Covid-pozitív.
A betegek között vannak intenzív ellátásra szorulók, de jobb állapotban lévő, azonban súlyos társbetegséggel küzdők is. 

Szepesvári Szabolcs szerint az épület teljesen alkalmas az ott fekvők állítására, sem a betegek, sem a személyzet nem szenvednek hiányt. Eddig az egészségügyi dolgozókat a városi kórház biztosította, most viszont már térségi összefogásra van szükség.

Szegedről és Orosházáról, és rövid időn belül Kecskemétről és Bajáról is kerülnek át mind orvosok, mind szakdolgozók, kisegítő személyek ahhoz, hogy biztonságosan működtethető legyen a konténerkórház – mondta a főigazgató.
A jövőben elsődlegesen a mobil járványkórház látja el a dél-alföldi régió Covid-pozitív betegeit. A létesítmény maximum 150 fő befogadására alkalmas.
Nagy kérdés azonban, hogy lesz-e elég egészségügyi dolgozó, akik a professzionális gépeket működtetik? Intenzív terápiás szakemberből eleve kevés van az országban, számuk pedig a járvány előrehaladásával várhatóan csökkenni fog, hiszen ők is megfertőződhetnek. Ha már most maximum kapacitáson működik egy-egy kórház, akkor a dolgozók egyik helyről a másikra küldözgetése nem ad valódi megoldást. Többen nem lesznek, csak máshonnan fognak hiányozni.

Ezek után azt állítani, hogy a kormány mindent megtett a felkészülés érdekében, óriási tévedés. Vagy mondjuk úgy, hazugság.

Fotó:MTI/Ujvári Sándor.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Orbánék jövőre 118 milliárdot adnak a legnagyobb állami hazugsággyárnak

A közmédiának csúfolt, valójában a Fidesz szekerét toló MTVA az eddigieknél is magasabb rekordköltségvetésből gazdálkodhat 2021-ben.

  • 2020.10.21

Lassan semmi értelme figyelni Müller Cecília adatait

Egy nap alatt 48-an haltak meg, összesen 1259 regisztrált áldozata van hazánkban a koronavírus-járványnak.

  • 2020.10.21

Kunhalmi Ágnes: az igazság végül mindig utat tör magának

Az MSZP társelnöke üdvözli az Orbán hazug lakájmédiáját elmarasztaló bírósági ítéleteket.