Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

Csütörtökön kora délután példátlan méretű és erősségű túlterheléses (DDOS) kibertámadást észlelt a Magyar Telekom. A hackerek több hullámban, külföldi szervereken keresztül próbáltak betörni, elsősorban Oroszország, Kína és Vietnám irányából.

Fő céljuk a magyar pénzügyi intézetekhez való hozzáférés volt, azonban a Magyar Telekom dolgozói ezt több órás munkával sikeresen megakadályozták. - értesült a hvg.hu
A hackerek támadása példátlan erősségű volt. A Telekom szerint a tízszerese volt az olyan eddigi, hasonló módszerekkel elkövetett próbálkozásoknak, méretében és lebonyolításában is. Bár rendszereiket napi szinten érik kisebb-nagyobb feltörési kísérletek, ez volt minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozata.

Csütörtök délután 5 órára már sikeresen helyre tudták állítani a rendszereket, és a megértését kérik azoknak, akiknek ebben az időszakban akadozott az internet szolgáltatása.

Úgy tűnik a keleti barátainktól felvett hihetetlen mennyiségű hiteleink nem akadályozzák meg azt, hogy Moszkvából vagy Pekingből támadások érkezzenek a magyar bankok ellen.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Orbánék jövőre 118 milliárdot adnak a legnagyobb állami hazugsággyárnak

A közmédiának csúfolt, valójában a Fidesz szekerét toló MTVA az eddigieknél is magasabb rekordköltségvetésből gazdálkodhat 2021-ben.

  • 2020.10.21

Lassan semmi értelme figyelni Müller Cecília adatait

Egy nap alatt 48-an haltak meg, összesen 1259 regisztrált áldozata van hazánkban a koronavírus-járványnak.

  • 2020.10.21

Kunhalmi Ágnes: az igazság végül mindig utat tör magának

Az MSZP társelnöke üdvözli az Orbán hazug lakájmédiáját elmarasztaló bírósági ítéleteket.