Kamufotóval kamuzik az iskolai fertőzésekről az Orbán-kormány - FFF

Kamufotóval kamuzik az iskolai fertőzésekről az Orbán-kormány - FFF

A hazai kormányzati kommunikáció még egy emelettel feljebb kúszott: kiakasztó hazugságaik már a plafont súrolják. A kormányzati álhíreket és sumákságokat mérő Kamuméter legfrissebb epizódjában az iskolai fertőzésekről írunk.

2020-ban egy új időszak veszi kezdetét: a harmadik generációs álhírek kora. 

Hála a fideszes pereputtynak, erre az idő távlatából majd nem szívesen emlékszünk vissza. 

De ha már korszak, menjünk vissza úgy több száz évvel ezelőttre, amikor már létezetett az a bizonyos fake news. A hazugság könnyebben csúszik, mint az igazság, így ekkortájt a kamuhírek csak szimplán olyan nem igaz hírek voltak, amelyeket könnyen lenyelt a befogadó tömeg, hiszen máshonnét nem voltak megbízható információik. Azért ennek két elég nagy hátránya is volt - mármint persze a kamuzni kívánó egyének tekintetében: egyrészt, csak olyan témákban lehetett bevetni, amikről keveset hallottak, másrészt, könnyedén objektívre volt cáfolható.

Ezek tudatában gyorsan tovább kellett fejleszteni az álhírgyár működését, így jön képbe az az elmélet, hogy olyan témákban tesznek hamis, mégis nehezen cáfolható állításokat, amikről elég sokan tudják ugyan, hogy nem igazak, de még mindig többen nem tudják. Igen, tök jó példák erre a Fidesz-kormány menekültellenes és sorosozós gyűlöletkampányai.

Hipp-hopp meg is érkeztünk a harmadik felvonáshoz, ami a Magyarországon működő álhírgyárizmus jövőjét valószínűleg tökéletesen lefedi.

Mit is tapasztalunk mostanában? A kamuhírekben olyan dolgot állítanak, amiről igen sokan objektíven tudják, hogy nem igazak és a saját szemükkel győződnek meg erről minden áldott nap. De ennek ellenére mégis mit tesz a arcátlan vámpírkormány? Pléhpofával tolja a polgárok arcába a hazugságot!

Jelen esetben azt, hogy szeptemberben alacsony volt a fertőzések száma a hazai iskolákban és óvodákban.


A mi pénzünkből fizetett plakáton a kormányhazugság.
 

Kíváncsiak lennénk arra, mi erről a véleménye a diákoknak, a tanároknak és szülőknek. Biztosak lehetünk benne, hogy nem ez. Mert ez a plakát egész egyszerűen botrányos, vérlázító és nem utolsó sorban hazug érthetetlen. Ez az online falragasz pontosan a valóság ellenkezőjét hangoztatja.

Tudjuk, hogy szubjektív, ki mit tart alacsonynak, de azt konkrétan minden érintett tudja, sőt bárki ebben az országban, hogy a koronavírus-járvány az elmúlt hónapban hogyan szippantotta be a hazai oktatási intézményeket, hogy hányszor kellett osztályokat, évfolyamokat, tanárokat és csoportokat hazaküldeni, hogy milyen mértékű pánik keletkezett. Persze, mindenki máshogy véleményezi a járvány okozta helyzetet az oktatási szférában, de egy biztos, a fertőzöttek száma minden volt, csak kevés nem!

Fun fact: a kampányfotó egy ingyenes amerikai stockfotó-ügynökség képe. Azaz a propagandaplakát két sebből is vérzik: nem csak a szövege mesebeszéd, de még a fotója is blöff. Magyarországon ugyanis nemhogy gurulós asztalok, de még osztályteremben ülő maszkos gyerekek sincsenek. Utóbbi azért, mert nálunk az osztálytermekben nem kötelező a maszkviselés, csak az iskolák közösségi tereiben.

De vajon sikerül-e az Orbán-hadseregnek bekebelezni a magyar publikumot a hazudozás ilyen pofátlanul nyílt formájával?

Mert a céljuk átlátszó: epekednek azért, hogy az ehhez hasonló álhíreket ugyanúgy elhiggyék és terjesszék, mint a korábbiakat, hogy egy újpopulista álomvilágot teremthessenek, ahol felhergelik az igazságot ismerő egyéneket és gyülöletkeltő bombát robbantanak az országban

Kérdés már csak az, bekerül-e a kommunikációs fegyvertárba vagy a tesztelés ideje alatt rájönnek; túlságosan megvezetik az ilyesfajta kamumaszlagokkal a népet. Mi az előbbire tippelnénk, hiszen az Orbán-kormány csak akkor lépegethet előre, ha a magyarok elől elhallgatják az igazságot és szirupba mártott hazugsággal teregetik nyilvánosság elé. 

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.24

5 fideszes nagykutya, aki nem mer indulni 2022-ben

Remegő lábbal menekülnek a csicskák a vereség elől. Mutatjuk az öt leggyávább fideszes nagyágyút.

  • 2020.10.21

Czeglédy Csaba pert nyert: Orbán csicskasajtója hazudott róla - FFF

Bíriói ítélet bizonyítja a Ripolst és a Lokál nevű fideszes szennylapok, valamint az Origo ordas nagy hazugságokkal támadták a Demokratikus Koalíció politikusát.

  • 2020.10.14

A fideszes csicskaképzés megy, a tanárok meg hullanak, ez Orbánország ma

A Pedagógusok Szakszervezete három olyan tanárról is tud, akik egészen biztosan és igazoltan koronavírus-fertőzés miatt haltak meg. Orbán nem védi meg a pedagógusokat, neki másra kell a pénz, például a csicskautánpótlásra és stadionokra.